torsdag 2. desember 2010

Blogg-vurdering

.

Jeg skal nå skrive en egenvurdering av bloggen min. Jeg kan begynne med å si at jeg ikke er helt fornøyd med bloggen.
Grunnen til dette er at først og fremst Headeren. Headeren er det første man ser når man kommer innpå bloggen, og jeg føler den kan gi et inntrykk av at bloggen er kjedelig og uinteressant (Den gråe bakgrunnen hjelper mye med på dette også). Men det er mye jobb å lage header, og jeg har heller ingen idé om hva som skulle vært avbildet på headeren, så det er grunnen til at jeg velger å ha den fremdeles. Når jeg laget headeren skrev jeg først teksten inn i photoshop, deretter markerte jeg "midten" av alle bokstavene og slettet det. Da stod jeg igjen med utsiden av bokstavene, etter dette tok jeg et bilde av baksiden av en cdplate (pga de kule fargene), og plasserte dette under bokstavene. Jeg er fornøyd med ideen, men skulle ønske utførelsen var bedre, og at bokstavene var større og klarere.

Bakgrunnsfargen på bloggen som er grå har jeg valgt å ha i ett. Jeg syntes det ser mer ryddig ut, og ser bedre ut på den måten. Spesielt med tanke på at jeg ikke hadde fått til noe spesielt fint design på det stadiet jeg er på nå. Det jeg har tenkt å gjøre i etterkant er å gjøre bakgrunnsfargen lysere, men jeg tror jeg fremdeles ha den grå, ihvertfall ikke hvit for det er så vanlig. Det jeg har lyst å prøve å finne ut, er hvordan man plasserer teksten helt til venstre på bloggen, og ikke midtstilt sånn som jeg har det nå. Hvist det blir sånn som jeg tror da, så får jeg plass til mer tekst horisontalt.

Jeg har en meny under headeren som er plassert der via noen html koder jeg fant på google. Det jeg må finne ut av der er å endre størrelsen slik at "boksen/rammen" som er rundt alle sidehenvisningene ikke utfyller siden helt, og jeg skal også endre fargen til svart. For hver sidehenvisning som er på menyen har jeg laget en ny blogg, og har endret navnet ved å legge noen få bokstaver bak den originale blogg-adressen. Grunnen til dette er slik at jeg kan sortere innleggene mine, og ha innleggene som inneholder/omhandler ting angående prosjekt til fordypningsfaget er på en side, og annet mediefag er på en annen side, slik at det blir mer brukervennlig for leseren. Jeg har også en side som beskriver meningen med fagbloggen, det er en side jeg har laget som går an å kommentere. Det er sikkert mulig å lage en meny på en mye enklere måte, men jeg er ganske fornøyd med denne ordningen. Håper på å endre utseende på menyen etterhvert.

Jeg har noen bilder plassert helt til høyre på bloggen, dette syntes jeg ser ganske bra ut, og etterhvert har jeg tenkt å ha mine egne bilder der.

 Innhold :
Selve innholdet på bloggen er nok heller ikke så imponerende enda. Jeg har lagt ut gammelt arbeid jeg har gjort i prosjekt til fordypning faget før vi begynte med blogg-prosjektet. Kvaliteten på medie produktene er derfor ikke så høy.

Alt i alt er jeg ikke helt fornøyd angående designet, men innholdet er bra i forhold til hvilket utgangspunkt jeg har hatt. Jeg har ikke hatt noe annet å blogge om, så bare for å ha noen innlegg på bloggen valgte jeg å legge ut det gamle arbeidet. Det er positivt at det er såpass enkelt å lese bloggen, jeg mener også at bloggen er ryddig.


torsdag 25. november 2010

Klippekurs

.

I forbindelse med prosjekt til fordypning var medieklassen så heldig å få være med på et såkalt klippekurs. Det var en dame som het Frida som hadde den æren av å holde kurset for oss (husker dessverre ikke etternavn). Frida har klippet filmen/dokumentaren Nokas. Det er en film som baserer seg på hendelsen som skjedde i Stavnger i 2004. Da 11 bevæpnede menn prøvde å rane tellersentralen til Norsk kontantservice.

Til og begynne med forklarte Frida hva yrket som klipper går ut på, noe som faktisk var ganske interessant. Hun viste oss en del film snutter hvor forskjellige klippemetoder ble brukt. På denne måten var det lettere å forstå hvor viktig og krevende det kan være å klippe filmer. Vi fikk også forklart hvor utrolig viktig det er å samarbeide og klare å ha en god kommunikasjon med arbeidskollegene sine i et slikt yrke. Spesielt regissøren, og eventuelt de andre som klipper filmen. Det pleier nemlig som oftest å være flere stykker som klipper en film, for det er så utrolig mye jobb.
Frida fortalte oss også hvilken utdanning man trengte å ta for å bli klipper, og hvilken utdanning hun selv hadde. Hun hadde tatt bachelor grad innenfor film (?) i Australia, og har gått på filmskole i lillehammer,   hun har også gått 3 år på universitetet. Det var også innenfor film om jeg ikke husker feil. Hun fortalte at de fleste som ble klipper som oftest hadde mer jobberfaring enn det hun hadde. De fleste pleide å begynne å jobbe innenfor film i et "lavere" yrke, for så å jobbe seg oppover.

Da vi var kommet ca halvveis inn i økten var vi endelig kommet til det de fleste ventet på; å prøve å klippe film i praksis. Til klippingen skulle vi bruke et program som het Final Cut Pro. Dette viste seg å være et stort problem siden det var bare 2 elever i første klasse som hadde dette programmet på macen. Derfor måtte vi flytte rundt på oss og være 2 personer på en data osv. Det var ganske dumt, og håper at vi kan få alle programmene vi EGENTLIG skal ha i ettertid slik at slike ting slipper å skje igjen.

Selve kurset var helt ok. Jeg kunne det meste fra før av, og hadde håpet på å lære noe litt mer krevende og spennende. Jeg syntes de fleste funksjonene vi lærte var ganske åpenlyse, og tror nok de fleste hadde klart å funnet ut dette på egenhånd. Det virket ihvertfall som om alle elevene fikk det til, så på den måten var kurset ganske vellykket fra Frida sin side.
Det vi lærte på kurset var å bruke helt "Basic" verktøy. Siden jeg aldri har brukt Final Cut før, og heller ikke har det på dataen så husker jeg ikke hva de forskjellige verktøyene vi brukte het. Programmet minnet veldig om Sony vegas, som også er et filmprogram.

Det vi da gjorde var følgende: Først fikk vi utdelt en minnepenn med noen filer vi skulle ta innpå macen. Der var det endel filer som vi skulle bruke til klippingen. Vi klippet ut de forskjellige delene vi ville ha med i filmen vår av de filmsnuttene vi hadde og satt dem sammen til en lengre film. Vi lærte også å lage enkle overganger mellom klippene og å legge til musikk.

Selvom jeg ikke mener jeg fikk så mye ut av selve kurset, var det kjekt å få et innblikk i hvordan selve yrket fungerte. Og Fridas personlige erfaringer innenfor dette yrket.

Noen få læreplan mål vi har vært innom i denne timen:
- planlegge, idéutvikle, designe, produsere og vurdere markeds- og målgrupperettede medieprodukter
- designe, produsere og vurdere medieprodukter ved bruk av komposisjonsprinsipper, symboler og dramaturgiske modeller og begrunne medieproduktets gjennomslagsevne
-bruke og drøfte lyddesign som virkemiddel og selvstendig uttrykksform


torsdag 11. november 2010

Typografi

.

Jeg fikk beskjed av læreren min og legge ut den første oppgaven vi laget i prosjekt til fordypning. Det var en typografi oppgave som sa følgende :
- Finn eit dikt eller ordtak som uttrykker ein spesiell stemning, følelse, budskap.
- Finn eit bilete du syns passar til diktet som du bruker som bakgrunn for diktet. Skriv så inn diktet med bildet som bakgrunn og utforsk korleis dette blir med ulike fontar (skrifttypar).
( Nynorsk er fantastisk forresten <3 )

Her var da mitt resultat:



















Sitat uten bildet:

2 forskjellige versjoner av samme sitat, likte nok den øverste best, fordi så mer ryddig ut. Valgte å markere de viktigste ordene i rødt, på denne måten blir det uttrykt 2 sitater i samme setning.

Dette ble laget i en av de første ukene på skolen. Derfor hadde jeg egentlig ikke så lyst å legge ut dette arbeidet. Men når man legger ut slike produkter man har laget når man ikke kan noe spesielt fra før, er det lettere å se hvor mye man har lært i etterkant.


Typografi

.

Jeg fikk beskjed av læreren min og legge ut den første oppgaven vi laget i prosjekt til fordypning. Det var en typografi oppgave som sa følgende :
- Finn eit dikt eller ordtak som uttrykker ein spesiell stemning, følelse, budskap.
- Finn eit bilete du syns passar til diktet som du bruker som bakgrunn for diktet. Skriv så inn diktet med bildet som bakgrunn og utforsk korleis dette blir med ulike fontar (skrifttypar).
( Nynorsk er fantastisk forresten <3 )

Her var da mitt resultat:























Dette ble laget i en av de første ukene på skolen. Derfor hadde jeg egentlig ikke så lyst å legge ut dette arbeidet. Men når man legger ut slike produkter man har laget når man ikke kan noe spesielt om det, er det lettere å se hvor mye man har lært i etterkant.

søndag 7. november 2010

Skilt

Vi fikk i oppgave for noen uker siden som sa følgende :


Du skal lage et skilt. Skiltet skal brukes på skolen og skal kommunisere et forbud mot en uønsket handling/adferd eller påby en ønsket adferd. Bruk det du har lært om bildeanalyse (tegn, symbol, ikon) og det du tidligere har lært om bildekomposisjon når du skal utforme skiltet. 


Jeg valgte å lage et forbudskilt mot å spise i timene. Jeg gjorde dette arbeidet i illustrator CS5, og endte da opp med 3 forskjellige resultater.




Jeg vil bare påpeke at det ikke er lagt så mye arbeid inn i dette som det egentlig burde..
Vi fikk denne oppgaven som "lekse" på studiedagen, derfor er det ikke så nøyaktig gjennomført:)